Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Ultralydsscanning

Barnet er cirka én centimeter fra hoved til hale (CRL – Crown Rump Length). Nu er det med obstetrisk ultralydsscanning muligt at se barnet i livmoderen. Ved en tidlig scanning kan vi identificere det levedygtige foster og se hjerteblink. Vi kan se, om der et eller flere fostre, og om fosteret er placeret inde eller ude for livmoderen. Hvis du bestiller tid til scanning i denne uge, er det vigtigt, at du er sikker på din første dag i sidste menstruation og har anvendt vores terminsberegner. Ellers kan situationen være, at du kommer til os for tidligt - dvs. hvor vi med scanningen ikke kan identificeres levedygtigt foster, men hvor alt er i skønneste orden og du blot er kommet for tidligt. Denne unødige ængstelse skal vi undgå. Og er du usikker på datoen for din sidste menstruations første dag, usikker på din cykluslængde eller på anden måde usikker, kan du med fordel vente lidt med din scanning.  
 


Læs mere om vores tidlig tryghedsscanning >

Fosteret udvikling

Albuer begynder at udvikles til arme og fingre begynder at udvikle sig. På benene begynder at vise sig fødder med små hak til tæerne. Ansigtet fortsætter med at ændre sig som ører, øjne og spidsen af næsen kommer frem. Tarmene begynder at dannes i navlestrengen. Tænder udvikler sig under tandkødet. Barnet kan nu begynde at bøje arme og ben. Derfor kan barnet nu bevæge sig lidt, men endnu ikke nok til, at du selv kan mærke det.

Din krop

Din livmoder er på størrelse med en appelsin nu, og du kan måske se, at din talje har udvidet sig. Hvis dette er din første graviditet, kan du højst sandsynligt ikke se det. Hvis det ikke er din første, kan du have en "bule" allerede. Man kan typisk se din graviditet tidligere i efterfølgende graviditeter, da dine muskler og ledbånd ikke er så stramme som ved første graviditet.

Du er måske begyndt at få hudproblemer som fx bumser, mv. Frygt ikke - graviditeten medfører en stigning i oliesekreter og vil gå væk enten efter første trimester, i takt med at dine hormoner flader ud, eller efter fødslen.

Mellem uge 8-10 skal du til dit første lægebesøg. Lægen vil undersøge dig samt tage en blodprøve.