Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Ultralydsscanningen

Barnet vejer nu ca. 2 kilo og måler ca. 40 cm i længden. Barnet kan nu rigtig mange ting, så ved scanning af den lille i denne uge, er der mulighed for at se rigtig meget. Hvis den lille er vågen under scanningen, er der mulighed for at se vejrtrækningsøvelser, hik, blink med øjnene samt smaske- og synkebevægelser. Hvis dit barn fødes med hår på hovedet, er det som regel allerede nu muligt at se lidt hår på hovedet. Vi kan ved scanningen, som i alle de andre uger, måle på barnet - så både størrelse, vægt og termin beregnes. Skulle du ved din gennemscanning i 20. uge have fået af vide, at din moderkage skulle ligge tæt på eller foran livmodermunden, så er det nu muligt at tjekke om moderkagen har rykket sig tilstrækkelig væk fra livmodermunden, så en vaginal fødsel er mulig.  
Mange vælger sidst i graviditeten, at følge væksten tæt ved scanninger hver ca. 3. uge.

Barnets udvikling

Både når barnet er vågent, og når det sover, er der aktivitet i hjernen. Den lille lytter til mors stemme og lærer lyde at kende. Fx kan barnet efter fødslen genkende velkendte lyde, såsom mors stemme og musik den ofte har lyttet til, mens den lille endnu lå i mors mave.

Din krop

For mange starter barselsperioden allerede her i 32. uge. Det er naturligvis meget individuelt og handler især om jobfunktion og din tilstand i graviditeten. Nogen gravide bliver sygemeldt tidligt i graviditeten, mens nogle har det rigtigt godt i graviditeten og arbejder helt frem til fødslen.