Scanning hvornår?

Det afhænger helt af dit behov

Vi udfører scanninger fra uge 6+0 og frem til fødslen

Scanninger fra uge 6+0 og helt frem til fødslen

Hos Scanningsklinikken udfører vi alle typer graviditetsscanninger fra uge 6+0 og helt frem til fødslen. Det er forskelligt, hvad vi ser og kigger efter gennem graviditeten. Du kan læse mere om de forskellige perioder i graviditeten og om hvilke scanninger, der er relevante for dig hvornår.

Hvornår du skal scannes, kommer naturligvis helt an på, hvad dit behov er. Hos Scanningsklinikken er alle scanningspersonaler specialuddannet i obstetrisk ultralydsscanning, og vi kan gennemføre alt fra tidlige scanninger og misdannelsesscanninger til 3D/4D scanninger og NIPT test. Så om det eksempelvis er en tidlig scanning med henblik på tryghed tidligt i graviditeten, en misdannelsesscanning for at få vished eller en 3D/4D scanning for at se flotte billeder - så står vi klar til at hjælpe.

Tidlig graviditetsscanning

Tidlig scanning kan laves allerede fra uge 6+0, hvor vi kigger efter hjerteblink. Der kan være mange årsager til bekymring i den tidlige graviditet, og en scanning kan give ro og tryghed omkring graviditeten.

Alle gravide i Danmark tilbydes typisk af det offentlige to scanninger gennem graviditeten. En nakkefoldsscanning i uge 11-13+6 og en gennemscanning i uge 18-21. Mange vælger at få ekstra scanning hos os netop mellem disse to scanning, da mange i denne periode endnu ikke selv kan mærke barnet, og af forskellige årsager er ængstelige for, om alt er i sin skønneste orden. En 2D Tidlig gennemscanning gennemføres fra i uge 13-18.

Kønsscanning

Er du nysgerrig efter at kende barnets køn, giver vi garanti for identificering af barnets køn fra uge 14+0. Garantien gælder, at hvis ikke vi med sikkerhed kan identificere kønnet, vil du blive tilbudt en ny tid til genscanning uden beregning.

Misdannelsesscanning

Er du bekymret for dit barns udvikling og velbefindende eller ønsker du en second opinion til misdannelsesscanningen på sygehuset, gennemfører vi misdannelsesscanning i uge 19-22. Vi følger DSOG's (Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi) retningslinier for gennemscanning, der også følges i offentlig regi. Ved misdannelsesscanningen gennemgår vi systematisk barnet fra top til tå.

Fra uge 23 og helt frem til fødselstidspunktet gennemfører vi sen gennemscanning. Her gennemgår vi systematisk barnet fra top til tå og vil finde eventuelle misdannelser, der ikke var muligt at identificere på tidligere tidspunkt.

3D/4D scanning

Ønsker du en 3D/4D scanning kan denne gennemføres gennem hele graviditeten, men det er meget forskelligt, hvad man vil se i de forskellige uger. I de tidlige uger er barnet meget lille og spinkelt. Fordelen er her, at hele barnet kan ses på scanningsbilledet. Efter 18. uge kan hele barnet ikke længere være afbilledet på skærmen. Derimod vil man se barnets ansigt og brystkasse på et billede og mave og fødder på et andet. Barnet vil fra ca. 20. uge være mere fyldig og babyagtig at se på. Især hen imod barnets 25. uge og frem får man et meget vellignende billede af den lille ny, som den vil se ud ved fødslen. Det er dog en fantastisk oplevelse både at se barnet som ganske lille og som næsten fuldbåren, hvorfor mange også vælger at følge barnet flere gange gennem graviditeten. Se eksempler på 3D/4D scanninger i forskellige uger i vores bio - klik her

Mange vælger at få foretage 3D/4D scanning mellem 25. og 29. uge, hvilket må kaldes det helt optimale tidspunkt for 3D/4D scanning, når der er tale om singleton graviditet. Er du gravid med tvillinger er det optimalt at komme før din 27. uge.

NIFTY Test

Ønsker du en Nifty Test kan den gennemføres fra uge 10+0 og frem. Ring venligst til os på tlf. 50 112 112 hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille tid.

Mød gerne op med fyldt blære

Når du skal scannes, er det vigtigt altid at møde op med fyldt blære. Det gælder for både 2D og 3D/4D scanningerne. En fyldt blære er med til at hæve barnet op fra dit bækken, og vi kan derved bedre scanne dig og få gode billeder. Du bør altså ikke tømme din blære mindst ca. en time før din tid til scanning.