Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Ultralydsscanningen

Barnet vejer nu ca. 2400 gram og måler ca. 43 cm i længden. I denne uge vil barnet stort set være fuldt udviklet hvad angår organerne. Så ved en scanning nu, vil vi foruden gennemgang af organerne, have fokus på barnets vægt. Barnet skal gerne have en vægtøgning på ca. 200 gram i ugen fra nu af. Mange vælger derfor en tryghedsscanning, hvor bl.a. barnets vægt beregnes og ses afbilledet i en normalfordelingskurve. Har du tidligere været til scanning kan endnu en tilvækstscanning nu være relevant. Eller du kan blot have behov for en ekstra scanning. Ved scanningen kan barnets position i livmoderen konstateres. Langt de fleste børn vil nu placere sig med hovedet nedad eller i hvert fald i længdeleje, for derved at udnytte den trange plads i livmoderen bedst muligt. Skulle dit barn endnu ligge i tværleje eller i underkropsposition, kan den sagtens nå at vende sig rigtigt til fødslen.

Følg dit barns tilvækst på tætteste hold. Vi afbilleder tilvæksten i den scanningsbog, du får med ved din første scanning hos os.

Barnets udvikling

Barnet begynder at øve sig på kravle- og gårefleksen ved at sætte af med fødderne mod livmoderens faste væg. Barnet skelner mellem lys og mørke og øver ivrigt sin griberefleks ved at fange sine fingre, tæer eller navlesnoren.  
Barnets hud er nu ikke længere gennemsigtig, men er fin lyserød.  
Immunsystemet udvikles, og barnet er nu i stand til at modstå en mindre infektion.

Din krop

Du vil kunne mærke dit barns øgede kraft, især når den lille øver sine gåreflekser på indersiden af din livmoder. Det kan også være, at du oplever plukkeveer for første gang, eller at dine plukkeveer tiltager i antal og styrke. Plukkeveer er naturlige og en god træning for din livmoder, men du bør stadig ikke have flere end 6 plukkeveer i timen. Har du flere end 6 plukkeveer i timen, bør du tale med din jordemoder eller læge om antal og længde af dine plukkeveer.  
Det er godt at aflaste kroppen ved at lægge sig, når det er muligt. Et par korte hvil i løbet af dagen er godt for både dit kredsløb og for aflastningens skyld, da den lille er ved at være tung at bære på.