Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Barnets udvikling

Ingen udvikling endnu

Ægløsning

I uge to er der et æg i æggestokken, der er ved at modnes. Når det formodentligt sidst i ugen eller i starten af uge tre er modent, løsnes det og ledes ud i æggelederen. En del kvinder kan mærke ægløsningen, andre holder øje med livmoderhalsens slim, som netop i midten af en cyklus ændrer konsistens til at være mere klar og vandig - nærmest som æggehvide. Hvis slimen holdes mellem to fingre, vil den trække tråde, når man skiller fingrene. Sædcellerne har nemmere ved at trænge gennem denne form for slim. 

Let smerte ved ægløsning

Mange kvinder mærker ægløsningen som en let smerte. Tager du din temperatur, vil den som regel være et par grader højere umiddelbart før ægløsningen end ellers.

Hvis du ikke allerede gør det, så bør du, udover de daglige vitaminer og mineraler, begynde at tage folinsyre allerede nu. Folinsyre mindsker risikoen for, at fosteret får rygmarvsbrok, og Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle kvinder, der overvejer at blive gravide eller er det, tager 400 mikrogram folinsyre dagligt fra cirka en måned før undfangelsen og til og med 12. graviditetsuge.