Uge 7

Følg din graviditet of dit barns udvikling - uge for uge - hele vejen gennem din graviditet.

Vælg dato

Vælg uge og se barnets udvikling

Barnets udvikling

Barnet er nu cirka 8 millimeter langt fra hovede til numse. Hoved og krop er næsten lige store, og man kan tydeligt se de små arme og ben, men fingre og tæer er endnu ikke dannet. Hjernen, linser i øjnene, næsebor, tarme, bugspytkirtel samt bronkier vokser. Hjertet banker med 140-150 slag i minuttet. 

Din krop

Du kan meget vel have morgenkvalme nu. Ingen ved præcist hvorfor, men det menes, at kvalmen er hormonelt betinget. Et godt råd er spise lidt, inden du står ud af sengen. Kaster du op, skal du ikke bekymre dig om dit barn - det får al den næring, det skal have. Den, der kommer i underskud, er dig. Kontakt dog din læge, hvis du slet ikke kan holde noget i dig.

Du oplever måske også nu, at din lugtesans er forstærket. Nogle kan føle sig generet af det, da det kan fremkalde mere kvalme. Men prøv at spise sundt og varieret ved små, hyppige måltider - det er godt for både barnet og dig.

Man kan endnu ikke se graviditeten på dig, men du kan have taget lidt på. Det kan også være, at du har tabt dig lidt som følge af en konstant kvalmefornemmelse. Begge dele er normalt på dette tidspunkt.