Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Ultralydsscanning - kend kønnet

Dit barn er nu ca. 10 cm. fra hoved til hale. Ved scanningen måles barnets hoved, mave og lårben, og vi kan herudfra beregne barnets gestationsalder samt beregne terminsdatoen. Vi kan desuden afsløre kønnet. Under scanningen ses og høres barnets hjertelyd. Barnet er yderst aktiv i livmoderen. Da de færreste endnu kan mærke dette, er dette en tid, hvor mange unødigt når at bekymre sig. Netop derfor er det helt fantastisk til en scanning, at se hvor meget den lille bevæger sig og flytter rundt på sig i hele livmoderen.  
Man kan allerede nu se nogle fine billeder og sekvenser i 3D/4D, men kommer man til en scanning nu, skal man naturligvis være indstillet på, at barnet endnu ikke er blevet så fyldigt at se på.  
Læs mere om kønsscanning > 
Læs mere om 3d scanning >

Barnets udvikling

Knoglerne bliver hårdere for hver dag. Barnets hud er meget tyndt og transparent, og du kan se blodkar gennem huden. Lanugohår dækker barnets krop, og vil fortsat vokse på barnet indtil omkring 26. uge af graviditeten. De små knogler i mellemøret har forbenet sig, men selv om fostervandet virker lydoverførende, vil barnet endnu ikke få noget ud af lyden, da hjernen endnu ikke er tilstrækkeligt udviklet. Hos hunkøn vil æggestokke bevæge sig ned fra bughulen og ind i bækkenet. Lillehjernen og rygmarven er anlagt, og benmarven begynder at danne blodceller, og nyrerne begynder at producere urin

Din krop

Din krop skal kunne holde til meget, og det er vigtigt at pleje og styrke den. Regelmæssig og skånsom motion er derfor en god investering. En god fysisk form er desuden en stor hjælp under fødslen. Din livmoder er nu på størrelse med en stor grapefrugt og kan fornemmes et par fingre over kønsbenet. Mange oplever at deres graviditetssymptomer er på retur, og at de får mere overskud og energi.