Tidlig scanning

Tidlig graviditetsscanning hos Scanningsklinikken

Hos Scanningsklinikken gennemfører vi scanninger fra uge 6+0. Her kalder vi det tidlig tryghedsscanning fordi, vi her bl.a. kigger efter hjerteblink. Er der identificeret hjerteblink er risikoen for spontan abort væsentlig mindre. Er du i tvivl om, hvor langt du er i graviditeten, kan du gå ind i vores graviditetskalender

2D Tidlig tryghedsscanning, uge 6+0 -12

Ved en tidlig scanning ser vi efter hjerteblink og om fosteret ligger rigtigt inden i livmoderen.
Vi ser desuden om der er et eller flere fostre. Ved at måle fosteret fra hoved til hale (CRL), kan der udregnes en gestationsalder og dermed også en terminsdato for forventet fødsel.

Endnu er det ikke muligt at se eventuelle misdannelser på fosteret, og vi kan heller ikke se, om det er en dreng eller en pige.

Der er afsat 15 min. til scanningen.

Med hjem får I vækstrapport samt billeder på print. Desuden USB med billederne og vækstrapporten.


2D billede, 12. uge


3D billede,10. uge


3D billede,12. uge

2D Tidlig gennemscanning, uge 13-18

Ved 2D tidlig gennemscanning laves der vækst- samt terminsberegning. Vi ser hjerteblink og fra 14.uge høres hjertelyd. Derudover gennemføres en gennemscanning af barnets organer. Ikke alle organer er fuldt udviklet i denne tidlige periode, men vi kontrollerer det, der er muligt i den pågældende uge.

Indtil uge 13 anvendes barnets hoved-hale mål (CRL) til beregning af terminsdato. Fra 14. uge måler man barnets hoved (BPD samt OFD), barnets lårbenslængde(FL), samt barnets maveomfang (APAD og TAD) til beregning af barnets vægt og termin. Vi kontrollerer om barnet har udviklet sig normalt svarende til den uge barnet er i. Vi kontrollerer barnets hoved, hjerte, mave, nyrer, blære og ryg. Begge arme og ben ses. Vi tjekker navlesnoren, dets indgang i maven samt dets kar, og vi oplyser om moderkagens placering i livmoderen. Hjerteblink ses i hele denne periode, og fra 14.uge høres hjertelyd. Kønnet kan identificeres med garanti fra 14+0. 

Der er afsat 30 min. til scanningen.

Med hjem fra scanningen får I USB med hele scanningssekvensen med speak, billeder og vækstrapport. Desuden billeder på print.

Kontakt os hvis du har nogle spørgsmål

Hold jer ikke tilbage for at kontakte os, skulle du have spørgsmål. Kontakt via info@scanningsklinikken.dk eller pr. tlf. 50 112 112.