Type I VS Type II

Læs vores anbefaling

Specialuddannet personale

Hos Scanningsklinikken er alle scanningspersonaler uddannet i obstetrisk ultralydsscanning og uddannet til at gennemføre både Type I og Type II scanninger. Hos Scanningsklinikken vægter vi højt, at det er professionelle og uddannede scanningspersonaler, der gennemfører scanningerne. Kun herigennem kan en høj kvalitet i scanningerne sikres.

Der findes i dag klinikker i Danmark, hvor der udføres ultralydsscanning af gravide uden at leve op til kravene om specialuddannet personale i obstetrisk ultralydsscanning. Dette tager vi hos Scanningsklinikken skarpt afstand fra.

Til kongres med FMF
Hele teamet bag Scanningsklinikken til verdenskongres på Kreta ved Fetal Medicine Foundation - En uge med nyeste viden og forskning indenfor føtalmedicinsk ultralydsscanning.

Type II Scanning

Denne undersøgelse indeholder en gennemscanning af barnet. Hos Scanningsklinikken følger vi DSOG's retningslinjer for gennemscanning, som også følges i offentlig regi. Gennemscanningen indeholder en systematisk gennemgang af barnet for misdannelser såsom udviklingsfejl i kraniet, hjernen, rygsøjlen, hjertet, bugvæggen, mavesækken, nyrerne, blære, arme og ben. Vi ser efter for læbe- og ganespalte og ser de tre kar i navlesnoren. Vi oplyser om moderkagens placering i livmoderen og ser barnets kropsposition. 

Vi måler barnets hoved, mave og lårben, så vægt og termin kan beregnes. Vi ser barnets vægt afbilledet i vækstkurve i rapporten, og vi kontrollerer om barnet vokser og trives i livmoderen. Vi identificerer barnets køn, såfremt dette ønskes.

Med hjem fra scanningen får I hele scanningen med speak samt alle billeder tilsendt pr. mail. Desuden får I billeder og vækstrapport på print.

Type I Scanning

Ved denne scanning er der ikke indeholdt systematisk gennemscanning, hvorfor mindre tid er afsat, hvilket afspejler sig i prisen.

Vi måler barnets hoved, mave og lårben, så vægt og termin kan beregnes. Vi ser barnets vægt afbilledet i vækstkurve i rapporten. Vi identificerer barnets køn fra 14+0, såfremt dette ønskes.

Med hjem fra scanningen får I billeder og vækstrapport på print samt alle billeder tilsendt pr. mail.

Hvad anbefales - Type II VS Type I?

Hos Scanningsklinikken anbefaler vi Type II Scanning. Vores scanningspersonale er uddannede i at gennemføre Type II Scanninger, og ved denne scanning opnår I større tryghed for, at barnet er sundt og raskt ved fødslen.

Vi gennemfører Type I Scanning, da vi oplever, at der er flere, der primært er interesseret i at kende barnets køn samt vægt. Har man ved misdannelsesscanning i offentlig regi opnået en god og tilfredsstillende gennemscanning, og føler sig tryg i graviditeten, kan en Type I Scanning være det naturlige valg.