Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Ultralydsscanningen

Barnet vejer nu omkring 950 gram og måler i udstrakt mål ca. 32 cm. I denne uge bliver barnet i stand til at åbne og lukke øjnene. Det vil kunne ses under scanningen, hvis barnet blinker. Dog åbner barnet ikke øjnene så ofte. Barnet kan sagtens være vågen og aktiv uden at åbne øjnene. Barnet ligner nu for alvor en nyfødt i 3D/4D. Barnets særegne træk kan ses, så har den lille fået fars næse eller mors mund, så kan dette ses ved scanningen. At betragte ens lille barn mens det stadig ligger derinde i mors mave, og så endda se nogle af familiens træk i det lille ansigt, er for de fleste ret overvældende. 
 

Barnets udvikling

Barnet bliver nu mere lysfølsomt. Hvis mor ligger og solbader eller barnet udsættes for andet skarpt lys, vil det forsøge at vende sig eller tage hænderne op foran ansigtet. Dette er blevet studeret ved kikkertundersøgelser, hvor barnets mønster ved lyspåvirkning er observeret. 
Barnets hjerne udvikler sig utroligt hurtigt nu. Hjernebarken danner folder og snoninger, så alle nerveceller kan komme på plads. Barnet er nu så stort, at det ved for tidlig fødsel vil have mulighed for at overleve. Dog kræves der intensiv pleje og behandling af den lille. Så hver uge i mors mave er fortsat en gave. Selvom barnet stadig har lanugohår over hele kroppen, kan man begynde at se hårgrænsen på det lille hoved.

Din krop

Da graviditeten er en stor belastning for din krop, er det normalt at opleve smerter og ubehag. Det er specielt dine knogler og led, som udsættes for denne belastning. Derfor er det en god ide at finde en motionsform, der passer godt til dig. Mange gravide er glade for svømning, da kroppen i vand aflastes for mavens belastning.