Uge 35

Følg din graviditet of dit barns udvikling - uge for uge - hele vejen gennem din graviditet.

Vælg dato

Vælg uge og se barnets udvikling

Ultralydsscanningen

Barnet vejer nu ca. 2600 gram og måler ca. 46 cm i fuld længde. Ved en scanning nu vil det fortsat være vægten, der er vigtig at følge. Det er dog muligt helt frem til fødslen at lave en sen gennemscanning for at kigge den lille igennem. Også 3D/4D er fortsat en mulighed. Jo senere man kommer til en 3D/4D scanning, jo større en udfordring er det at frembringe optimale ansigtsbilleder. Dog kan den lille stadig lægge sig i positioner, hvor perfekte billeder af det fuldbårne ansigt kan ses.

Barnets udvikling

Barnets centralnervesystem samt fordøjelsessystem er ved at være fuldt udviklede, og lungerne er fuldt funktionsdygtige i denne uge. Luftvejsproblemer er derfor ikke så almindelige, hvis barnet skulle blive født nu. Så skulle fødslen gå i gang nu, vil man ikke gøre noget aktivt for at stoppe den. 99% af alle der fødes i denne uge, overlever uden større komplikationer.

Din krop

Den ekstra vægt, der er kommet på under graviditeten, vil for de fleste være en belastning for kroppen. Mange kan døje med åreknuder i benene og i underlivet (skamlæberne). Nogle er plaget af hæmorider forårsaget af hård afføring samt øget pres på underlivet og endetarmen. Husk at lave venepumpeøvelser, holde dig i god fysisk form og aflaste kroppen. Svømning, massage og fodbade, samt et hævet fodgærde om natten, kan være godt for aflastning af den trætte og tunge  krop.