Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Ultralydsscanningen

Barnet vejer nu ca. 2600 gram og måler ca. 46 cm i fuld længde. Ved en scanning nu vil det fortsat være vægten, der er vigtig at følge. Det er dog muligt helt frem til fødslen at lave en sen gennemscanning for at kigge den lille igennem. Også 3D/4D er fortsat en mulighed. Jo senere man kommer til en 3D/4D scanning, jo større en udfordring er det at frembringe optimale ansigtsbilleder. Dog kan den lille stadig lægge sig i positioner, hvor perfekte billeder af det fuldbårne ansigt kan ses.

Det er desuden oplagt at følge barnets tilvækst i denne sidste fase af graviditeten. Det er vigtig, at der er vægtøgning - ser vi derimod stagnering eller fald i vægt, er der noget, som vi ser på med stor alvor.

Tilvækstscanning

Barnets udvikling

Barnets centralnervesystem samt fordøjelsessystem er ved at være fuldt udviklede, og lungerne er fuldt funktionsdygtige i denne uge. Luftvejsproblemer er derfor ikke så almindelige, hvis barnet skulle blive født nu. Så skulle fødslen gå i gang nu, vil man ikke gøre noget aktivt for at stoppe den. 99% af alle der fødes i denne uge, overlever uden større komplikationer.

Din krop

Den ekstra vægt, der er kommet på under graviditeten, vil for de fleste være en belastning for kroppen. Mange kan døje med åreknuder i benene og i underlivet (kønslæberne). Nogle er plaget af hæmorider forårsaget af hård afføring samt øget pres på underlivet og endetarmen. Husk at lave venepumpeøvelser, holde dig i god fysisk form og aflaste kroppen. Svømning, massage og fodbade, samt et hævet fodgærde om natten, kan være godt for aflastning af den trætte og tunge krop.