Uge 28

Følg din graviditet of dit barns udvikling - uge for uge - hele vejen gennem din graviditet.

Vælg dato

Vælg uge og se barnets udvikling

Ultralydsscanning

Barnet vejer nu omkring 1260 gram og måler ca. 38 cm. Der er stadig livlig med aktivitet i livmoderen, og barnet vil stadig skifte position mange gange i ugerne frem. Mange ønsker nu en ekstra scanning af deres barn, netop for at følge med i vægt og størrelse på den lille. Det er en fantastisk oplevelse at se ind til den lille. Ofte ligger barnet i meget adrætte positioner, som vi andre har svært ved at forestille os. Ved en scanning er der nu mulighed for at se både vejrtrækningsøvelser, blink med øjnene, masser af aktivitet og også se barnet drikke eller smaske.
 

Barnets udvikling

Barnet er nu inde i sit 3. trimester. Barnets lunger og åndedrætssystem er nu så tilstrækkeligt udviklet, at skulle barnet blive født nu, så har det en stor chance for at være levedygtigt. 
Flere undersøgelser viser, at barnet drømmer, og endda har evnen til at mindes sine drømme. Det som barnet mindes er sanseindtryk.
 

Din krop

Du bør mærke dit barn hver dag nu. Som regel kan alle omkring dig nu også følge godt med i, hvornår den lille er vågen. Enten ved at se bevægelserne på din mave eller ved at mærke barnets spark. Hvis du prikker lidt til maven, kan du godt opleve, at barnet skubber tilbage. Hvis din mand eller kæreste ligger øret til din mave, er det muligt at høre barnets hjertelyd.