Uge 19

Følg din graviditet of dit barns udvikling - uge for uge - hele vejen gennem din graviditet.

Vælg dato

Vælg uge og se barnets udvikling

Ultralydsscanningen

Barnet måler ca. 20 cm i fuld længde og vejer lige omkring 230 gram. På nuværende tidspunkt er barnet så udviklet, at organerne kan ses efter for misdannelser. Så ved en scanning nu tjekkes barnets organer igennem, vi lytter hjertelyd, måler barnets hoved, mave samt lårben og beregner herudfra vægt og terminsdato. Desuden kan vi se barnets køn, hvis dette ønskes. Ønsker man ikke at kende barnets køn, kan man ved scanning også undgå at se dette. Barnet har rigeligt med plads i livmoderen, så det bevæger sig meget, selvom dette ikke altid kan mærkes af mor endnu. Ved en scanning nu ses denne aktivitet tydeligt. Barnet drejer, ruller og sparker i livmoderen. 
Læs mere om vores 2D scanning her 
Læs mere om vores kønsscanning her

 

Barnets udvikling

Barnet er fuldstændigt dækket af fosterfedt. Hvis barnet fødes til tiden, vil fosterfedtet hovedsageligt være trængt ind i huden. 
Barnets smagssans er under udvikling, og man mener, at barnet allerede nu kan skelne mellem forskellige smagsstoffer. Mange af anlæggene til mælketænderne er nu også udviklet. Barnets nervetråde i hele kroppen isoleres nu af en fed substans - myelin, som sikrer en hurtig udveksling af informationer mellem kroppens celler. 

Din krop

Taljen er sikkert ved at forsvinde for alvor nu. Måske føler du, at du desuden er blevet bredere over bagen. Måske er du begyndt at blive forpustet og sveder en del, når du motionerer. Det skyldes, at dit stofskifte har ændret sig, og at skjoldbruskirtlen er blevet mere aktiv. Det kan være, du kan begynde at mærke lidt til den lille. Nogle gravide mærker liv nu, mens andre må vente op til 3 uger endnu.