Uge for uge kalender

Fantastisk udvikling

Uge for uge kalender 

Se barnets udvikling

Timeld uge-for-uge kalenderen

Indtast din E-mail og hold dig opdateret

Ultralydsscanningen

Barnet vejer ca.3800 gram og måler ca. 51-52 cm. En scanning kan stadig gennemføres for at beregne mål og vægt på barnet. Desuden kan man ved en scanning nu se barnets position i livmoderen og naturligvis barnets køn, hvis du ikke allerede har fået det afsløret. Bestil tid til tilvækstscanning lige her >

Klar til fødslen

Barnets udvikling

Barnet ligger som regel ret roligt i livmoderen. Barnets bevægelser har været uændrede gennem de sidste uger, men spark og slag kan tydeligt mærkes og ses på maven. Barnets hoved vil konstant trykke på livmoderhalsen, som efterhånden er ved at være blødgjort. Ikke alle børn tager fortsat på mens de ligger i livmoderen. Da moderkagen ikke altid fungerer helt optimalt længere, kan barnet godt tabe sig lidt, hvilket dog ikke betyder noget.

Din krop

Da man nu som gravid, helt forståeligt, er ved at være utålmodig, tænker mange på, om der er noget, der naturligt kan virke igangsættende for fødslen. Der findes masser af gode råd til at sætte fødslen i gang, men der findes imidlertid ingen videnskabelige undersøgelser, der viser, at de har nogen væsentlig effekt. Mange har hørt rådene om, at fysisk aktivitet, samleje, massage af brystvorterne samt akupunktur og zoneterapi kan hjælpe fødslen i gang. Hvis fødslen i sig selv er tæt på, kan det ikke afvises, at nogle af disse tiltag kan give det sidste "skub" for, at du går i fødsel.

 

UGE 42

Skulle du gå helt til din 42.uge, så vil barnet ca. veje omkring 4 kilo og måle ca. 51-52 cm. Skulle du dog være i tvivl om dit barns størrelse eller position i livmoderen, kan dette ses ved vores 2D scanning. Læs mere her..

Barnets udvikling

Barnet er helt klar i livmoderen. Som regel er der ikke mere fosterfedt tilbage på barnets hud nu. Derfor kan barnets hud godt skalle lidt efter fødslen, da huden i den sidste tid i livmoderen ikke har været beskyttet af fosterfedtet. Barnet har dog allerede en fin nydannet babyhud under det afskallede. Når barnet fødes over terminen er det naturligt, at barnet kan være ekstra sulten. Derfor er det vigtigt at lade barnet spise alt det den kan efter fødslen.

Din krop

I uge 42 vil du blive undersøgt af din jordemoder og sammen vil I tale om igangsættelse af fødslen. Cirka 5% af alle gravide når igennem denne uge 42 og sættes første i gang ved 42+0. Håber du får en skøn fødsel. Held og lykke med den lille ny.