Uge 6

Følg din graviditet of dit barns udvikling - uge for uge - hele vejen gennem din graviditet.

Vælg dato

Vælg uge og se barnets udvikling

Fosterets udvikling

Det første hjerteslag!

Barnet er cirka 5 millimeter langt. Rygraden er ved at blive dannet, og hjerneanlægget er delt i to halvdele. Hovedet vokser kraftigt i den kommende tid for at give plads til barnets hjerne. Væksten er meget kraftig i denne uge. Navlestrengen udvikler sig. Øjne og ører begynder at dannes såvel som en åbning til munden. Hjertet er begyndt at pumpe blod, og de fleste af de andre organer er godt under udvikling. Der fremkommer knopper på kroppen, der senere udvikler sig til arme og ben. 
 

Din krop

Denne uge har en tendens til at byde på kvalme. Morgenkvalme kan være en konstant følgesvend når som helst på dagen. Du kan have trang til visse fødevarer, mens selve tanken om andre fødevarer kan forårsage kvalme og opkast.
 

Tegn på abort

Mange gravide bekymrer sig om risikoen for at abortere. Hvis du har nogen af disse symptomer, skal du kontakte din læge:

Blødning

Kramper og/eller mavesmerter

Udflød af grålig eller rosa væv eller blodansamlinger

Ikke alle kramper eller hver en dråbe blod er et tegn på en abort. Mange kvinder bløder under graviditeten og får alligevel sunde og raske babyer. Det er dog vigtige signaler, som du skal meddele din læge.