Type I VS Type II

Specialuddannet personale

Hos Scanningsklinikken er alle scanningspersonaler uddannet i obstetrisk ultralydsscanning og uddannet til at gennemføre både Type I og Type II scanninger. Hos Scanningsklinikken vægter vi højt, at det er professionelle og uddannede scanningspersonaler, der gennemfører scanningerne. Kun herigennem kan en høj kvalitet i scanningerne sikres.

Der findes i dag klinikker i Danmark, hvor der udføres ultralydsscanning af gravide uden at leve op til kravene om specialuddannet personale i obstetrisk ultralydsscanning. Dette tager vi hos Scanningsklinikken skarpt afstand fra.

Type II Scanning

Denne undersøgelse indeholder en gennemscanning af barnet. Hos Scanningsklinikken følger vi DSOG's retningslinier for gennemscanning, som også følges i offentlig regi. Gennemscanningen indeholder en systematisk gennemgang af barnet for misdannelser såsom udviklingsfejl i kraniet, hjernen, rygsøjlen, hjertet, bugvæggen, mavesækken, nyrerne, blære, arme og ben. Vi ser efter for læbe- og ganespalte og ser de tre kar i navlesnoren. Vi oplyser om moderkagens placering i livmoderen og ser barnets kropsposition. 

Vi måler barnets hoved, mave og lårben, så vægt og termin kan beregnes. Vi ser barnets vægt afbilledet i vækstkurve i rapporten, og vi kontrolerer om barnet vokser og trives i livmoderen. Vi identificerer barnets køn, såfremt dette ønskes.

Med hjem fra scanningen får I hele scanningen på USB med speak, billeder og vækstrapport på print samt alle billeder og korte sekvenser på USB.

Type I Scanning

Ved denne scanning er der ikke indeholdt systematisk gennemscanning, hvorfor mindre tid er afsat, hvilket afspejler sig i prisen.

Vi måler barnets hoved, mave og lårben, så vægt og termin kan beregnes. Vi ser barnets vægt afbilledet i vækstkurve i rapporten. Vi identificerer barnets køn fra 14+0, såfremt dette ønskes.

Med hjem fra scanningen får I billeder og vækstrapport på print samt billeder og korte sekvenser på USB.

Hvad anbefales - Type II VS Type I?

Hos Scanningsklinikken anbefaler vi Type II Scanning. Vores scanningspersonale er uddannede i at gennemføre Type II Scanninger, og ved denne scanning opnår I større tryghed for, at barnet er sundt og raskt ved fødslen.

Vi gennemfører Type I Scanning, da vi oplever, at der er flere, der primært er interesseret i at kende barnets køn samt vægt. Har man ved gennemscanningen i offentlig regi opnået en god og tilfredsstillende gennemscanning, og føler sig tryg i graviditeten, kan en Type I Scanning være det naturlige valg.