Ofte stillede spørgsmål


I de mange år ultralydsscanning har været anvendt, er der ikke påvist, at ultralydsscanning skulle være skadelig for hverken den gravide eller barnet. En international arbejdsgruppe har i hele perioden overvåget rapporter om skadelige effekter, og har ikke fundet bevis for, at ultralydsscanning er farligt.

Det er meget forskelligt. Oftest har vi ledige tider i løbet af et par dage. I visse tilfælde er det også muligt at få en tid allerede samme dag, men det er desværre forskelligt. Kig gerne i vores online bookingsystem for tider eller ring til os pr. tlf. 50 112 112.

Ja, det kan det have. Afstanden mellem transducer (scannerhoved) og barnet har en betydning for hvilken frekvens, der scannes med. Bliver vi nød til at sætte frekvensen ned, betyder det, at opdateringshastigheden bliver en smule lavere, og billedet vil se en smule mere grumset ud. Vi gør dog altid vores ypperste for at opnå optimale billeder og sekvenser og oftest lykkes det.

Ved tvillingegraviditeter tillægges ekstra 100 kr. pr. scanning, da vi afsætter ekstra tid af. Husk venligst at notere i noten, trin 4, i det online reservationssystem, at du venter tvillinger.

Ja - helt sikkert. I er meget velkomne til at komme flere til scanningen. Kommer I over ca. 5 personer kan det evt. komme på tale med ståpladser. Vi vil dog gøre, hvad vi kan for, at alle får en god placering.

Ja, oftest er det en stor oplevelse for de kommende storesøskende at være med. Herved får de et langt bedre indtryk af babyen i mors mave.

Naturlig 3D/4D scanning er den lidt fordanskede betegnelse for GE Healthcares terminologi HD-live. GE Healthcare har udviklet HD-live som er denne overfladegenkendelsesteknik (surface rendering), som adskiller sig fra 3D ultralydsudstyr fra øvrige producenter. Hos Scanningsklinikken anvender vi i alle vore afdelinger ultralydsscannere fra GE healthcare til 3D/4D. Vi anvender den nyeste udgave af Voluson E8, som er en scanner i deres highend-serie. Med HD-live funktionen kan vi hos Scanningsklinikken frembringe de utrolige og flotte naturtro 3D billeder og 4D sekvenser (heraf betegnelsen naturlig 3D/4D Scanning). Med HD-live har man endvidere en en mulighed for at panorere med lyset - nærmest som det ville se ud, som hvis lyste man med en lommelygte i den mørke livmoder. Herved kan vi rette lyskilden optimalt mod at frembringe de helt fantastiske billeder.
Det er langt fra alle scanningsklinikker, der anvender high-end ultralydsudstyr med nyeste teknologi og HD-live. Hos Scanningsklinikken har vi det nyeste udstyr født med HD-live - det er ikke noget vi har fået opgraderet på noget scanningsudstyr af ældre dato.

3D er et stillbillede mens 4D er en livesekvens.

Gode billeder og sekvenser i 3D/4D afhænger i høj grad af barnet placering i livmoderen samt mængden af fostervand. Tidligt i graviditeten er der rigeligt fostervand, men barnet vil selvsagt endnu ikke ligne så meget et fuldbårent barn som senere i graviditeten. Vi kan lave 3D/4D scanninger gennem hele graviditeten, men mange vælger scanningen mellem 24. og 30. uge. Her er der stadig fint med fostervand samtidig med, at barnet har fået fin fylde og tilnærmelsesvis ligner et fuldbårent barn.

Hos Scanningsklinikken giver vi garanti fra 14+0. Garantien gælder, at såfremt vi ikke med sikkerhed kan fastslå barnets køn, giver vi en ny tid til genscanning - uden beregning. Ofte kan barnets køn identificeres tidligere, men her gælder garantien ikke.

Vi udfører scanninger fra 6+0 og helt frem til fødselstidspunktet. Vi indleder med abdominal scanning (på maven). I tilfælde ved de helt tidlige scanninger, hvor vi ikke med abdominal scanning kan se tilstrækkeligt, kan vi udføre scanningen vaginalt.