Tryghedsscanning

Som kommende forældre er det helt naturligt at man gerne vil sikre sig at ens graviditet forløber som den skal, samt at ens barn har det godt. En tryghedsscanning kan være en god støtte til løbende at holde øje med sit barns udvikling. Hos Scanningsklinikken tilbyder vi tryghedsscanninger fra uge 7 og frem til uge 42.

Følg med i dit barns udvikling under din graviditet

I det offentlige tilbydes man i dag kun to slags scanninger i løbet af sin graviditet. Her får man tilbudt henholdsvis en nakkefoldscanning i graviditetsuge 12 og en misdannelsesscanning i graviditetsuge 20.

En nakkefolksscanning laves med henblik på at sikre, at dit barn ikke udvikler Downs Syndrom ligesom en misdannelsesscanning laves for at sikre at dit barn ikke har udviklet misdannelser eller andre sjældne sygdomme.

Men på trods af disse to tilbud, så er der mange andre ting, som man kan undersøge i løbet af graviditeten – og vel at mærke også tidligere.

Hos Scanningsklinikken tilbyder vi et bredt udvalg af scanninger som en del af en tryghedsscaning herunder:

En tidlig graviditetsscanning (Uge 7-18)

En kønsscanning (Uge 19-42)

En tilvækstscanning (Hele graviditeten)

En misdannelsesscanning (Uge 19-42)

Tidlig graviditetsscanning

Den tidligste scanning man kan lave, er en såkaldt graviditetscanning fra graviditetsuge 7 og frem til graviditetsuge 18. I disse tilfælde kan man for første gang se sit barn og høre dets hjerte slå. Du vil dog først fra graviditetsuge 14 kunne få at vide, hvilket køn dit barn er.

Kønsscanning

En kønsscanning er en scanning der laves for at fastsætte dit barns køn. Dette kan bestemmes efter graviditetsuge 14. Dette er ikke en scanning som man behøver at få lavet, men mange forældre vil gerne vide, hvilket køn deres barn har på forhånd. Jeres barns køn kan som nævnt også fastslås ved en misdannelsesscanning.

Tilvækstscanning

En tilvækstscanning kan laves igennem hele graviditeten. Dette gøres løbende for at sikre sig, at ens barns udvikler forløbet som det skal. Her har man særligt fokus på at banet vokser som det skal. Det vil sige, at barnet naturligt tager på i vægt og bliver større i moderens mave.

Misdannelsesscanning

En misdannelsesscanning kan laves fra graviditetsuge 19 og frem til selve fødslen. Med en misdannelsesscanning undersøger man om fostret har nogle misdannelse både på kromosomniveau og ikke mindst i forhold til dets organer. Jo længere man kommer hen i graviditeten jo mere præcist kan man fastslå eller udelukke om barnet har nogle misdannelser.

Som kommende forældre kan vi sagtens forstå at man gerne vil følge så meget med i sit barns udvikling som muligt, og derfor er der også rigtigt mange forældrepar, som vælger at få foretaget en eller flere forskellige typer scanninger ri løbet af deres graviditet.

Vælg imellem 2D og 3D-scanninger

Her hos Scanningsklinikken ønsker vi altid at tilbyde vores kunder det absolut bedste udstyr. Det betyder også at du både kan vælge at få lavet de fleste af vores scanninger i klassisk 2D samt i 3D. Det særlige ved 3D er at det giver ekstra dybde til dine billeder og derudover er 3D billeder også mere realistiske end 2D. På 3D billeder kan du således ofte se langt flere detaljer af dit barn. Hvilken type scanning du gerne vil have er helt op til dig.

Hvad koster en tryghedsscanning?

Vores priser kan variere en smule alt efter, hvilken slags scanning du gerne vil have. Vores tidlige scanninger, koster typisk 500 kr. imens scanninger længere henne i graviditeten, som er mere grundige og sigende, koster 800 kr. Vores priser afhænger også af om du ønsker at få foretaget en 2D eller 3D scanning.

3D scanninger koster typisk lidt mere end de almindelige 2D scanninger. Men her får du også mere for dine penge.

Du kan finde en samlet liste over alle vores priser på denne side.

Kontakt os hvis du har nogle spørgsmål

Vi ved godt, at det kan være meget forvirrende at gennemgå sin første graviditet. Derfor er det helt naturligt, hvis du har spørgsmål i relation til din graviditet og særligt eventuelle scanninger.

Vi har masser af erfaring, som vi kan dele ud af, så vær ikke bange for at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål. Vi vil hjertens gerne hjælpe dig med at besvare alle dine spørgsmål og få ryddet alle dine tvivl af vejen.