Nifty Test Pro

Førende NIPT test

Tryghed i graviditeten

Nifty Test Pro

Scanningsklinikken tilbyder NIPT testen NIFTY PRO, som udbydes af BGI. NIPT står for Non Invasiv Prænatal Test. 

Link til  NIFTY PRO

Link til NIFTY PRO List for Microdeletion/duplication Syndrome

NIFTY PRO test er baseret på de nyeste fremskridt indenfor ikke-invasiv prænatal test. Det er en nem og sikker blodprøvetest, der er afprøvet i videnskabelige undersøgelser for at vurdere risikoen for visse trisomier hos fosteret.

Nifty Test er en ikke-invasiv test, der vurderer risikoen for kromosomfejl, såsom Downs syndrom (trisomi 21), Edwards syndrom (trisomi 18) og Pataus syndrom (trisomi 13). Ydermere vurderes risikoen for fejl på kønskromosomerne (X,Y). Testen inkluderer mulighed for oplysning af fosterets køn i singleton graviditeter (graviditeter med et barn). Testen gennemføres med en blodprøve taget fra den gravides arm, og der er derved ingen risiko for abort. Nifty Test giver en risikoberegning som også ses ved nakkefoldsscanning og double test. Blot er Nifty test mere præsis og finder > 99% af fostre med Downs syndrom. Dette med en falsk positiv rate på < 0,1% - dvs. hvor testen viser, at der er noget galt uden, at det er tilfældet.

BGI's nyeste studier på lige knap 147.000 kvinder viser, at testens sensitivitet for trisomi 21 ligger på 99,17%, for trisomi 18 på 98,24% og for trisomi 13 på 100%.

NIFTY PRO kan gennemføres fra du er 10+0 i graviditeten.

Nifty Test Pro

Sådan foregår NIFTY PRO testen hos Scanningsklinikken:

- Vi starter med en scanning, for at se hvor langt du er henne, om der er et eller flere fostre og om graviditeten forløber planmæssigt godt.

- Så tager vi blodprøven. Sørg meget gerne for at være velhydreret (have drukket godt) op til din blodprøve. Blodprøven sendes til BGI´s danske laboratorie i Herlev.

- Herefter gennemgår vi sammen den samtykkeerklæring, som skal udfyldes i forbindelse med testen. 

- Testresultat foreligger senest efter 10 arbejdsdage. Oftest har vi resultatet før de 10 dage. Vi ringer til jer med svaret, så snart vi har modtaget det fra BGI. Først efter vi har talt sammen, og I er bekendt med testresultater, sender vi NIFTY PRO rapporten til jer på den mail, I har oplyst, vi må anvende. I modtager rapporten som en pdf-fil med svar på risikoberegning på trisomi 21, 18 og 13 samt trisomi 9, 16 og 22. Svar på om der er fundet fejl i barnets kønskromosomer. Har I ønsket at få oplyst barnets køn, vil dette også fremgå. Kønnet kan identificeres med 99% sikkerhed. Og det vil fremgå om der er fundet yderligere deletionssyndromer eller afvigelser.

Ved tvillingegraviditet kan der udelukkende screenes for trisomi 21, 18 og 13. Desuden kan der ikke laves kønsbestemmelse.  

NIFTY PRO test - KUN 4300 kr.

Måske tænker du, at det er dyrt. Da vi gennemfører et stort antal pr. år, har vi forhandlet os til en god aftale med BGI (firmaet bag Nifty test), så vi hos Scanningsklinikken kan udbyde testen til den billigste pris i Danmark.

På besøg hos BGI, der står bag Nifty Test Pro

Billeder fra et spændende besøg på BGI´s laboratorie.

Rundvisning
Rikke & Thomas Gaarn Kristensen - iværksættere af Scanningsklinikken Est. 2004
Rundvisning
Klar til rundvisning i laboratoriet