Uge 6+0 - 13+6

Tidlig tryghedsscanning, NIFTY test samt tidlig 3D/4D scanning

Uge 6+0 - 13+6

Tidlig scanning

Ofte er netop denne periode forbundet med både glæde og ængstelse. Glæde over, at graviditetstesten har vist en positiv graviditet og ængstelsen for, om alt nu forløber, som det skal. Her kan en scanning være med til at skabe ro og tryghed i graviditeten.

2D tidlig tryghedsscanning fra uge 6+0
Ved en tidlig 2D scanning ser vi efter hjerteblink og ser om fosteret ligger indenfor eller udenfor livmoderen. Vi ser antal af fostre i livmoderen samt kontrollerer, om der er normale forhold i livmoderen i forhold til fostervandsmængde. Ved at måle fosteret fra hoved til hale (CRL) udregnes gestationsalder samt terminsdato. Med hjem fra scanningen får I billeder og vækstrapport på print og tilsendt pr. mail.

Tidlig scanning 6+1
Tidlig scanning i uge 6+1

3D/4D Scanning - tidlig
I denne tidlige periode er der rigeligt med fostervand og man vil se nogle fine 3D billeder og 4D sekvenser. Dog er fosteret kun i et tidlig stadie, og der er stor forskel på, hvad der ses i fx uge 8 og i uge 14. I uge 8 rører fosteret ikke meget på sig, - arme og ben stadig er meget korte.

Uge 9 3D
Tidlig scanning i uge 8+6

 

I uge 14 vil fosteret derimod sandsynligvis være særdeles aktivt, og det vil være muligt at se de punktvise bevægelse. Arme og ben er blevet længere og samtidig med, at der er så god plads i livmoderen, sker der megen rotation og sjove bevægelser.

Uge 14 3d
Tidlig scanning i uge 13+6

NIFTY Pro Test
Fra uge 10+0 kan vi lave NIPT (non-invasive prenatal test).
Nifty Pro Test er baseret på de nyeste fremskridt inden for ikke-invasiv prænatal test. Det er en nem og sikker blodprøvetest, der er afprøvet i videnskabelige undersøgelser for at vurdere risikoen for visse trisomier hos fosteret.

Niftyr Pro test
Nifty Pro Test - fra uge 10+0

Nifty Pro Test er en ikke-invasiv test, der vurderer risikoen for kromosomfejl, såsom Downs syndrom og fejl på kønskromosomerne (X,Y). Testen inkluderer mulighed for oplysning af fosterets køn. Testen gennemføres med en blodprøve taget fra den gravides arm, og der er derved ingen risiko for abort. Nifty Test giver en risikoberegning som også ses ved nakkefoldsscanning og double test. Blot er Nifty test mere præsis og finder > 99% af fostre med Downs syndrom. Dette med en falsk positiv rate på < 0,1% - dvs. hvor testen viser, at der er noget galt uden, at det er tilfældet.