Uge 7+0 - 13+6

Tidlig scanning

Ofte er netop denne periode forbundet med både glæde og ængstelse. Glæde over, at graviditetstesten har vist en positiv graviditet og ængstelsen for, om alt nu forløber, som det skal. Her kan en scanning være med til at skabe ro og tryghed i graviditeten.

2D tidlig tryghedsscanning
Ved en tidlig 2D scanning kan vi verificere, om der er en graviditet igang, og om fosteret ligger indenfor eller udenfor livmoderen. Vi ser antal af fostre i livmoderen, ser hjerteblink samt kontrollerer, om der er normale forhold i livmoderen i forhold til fostervandsmængde.Ved at måle fosteret fra hoved til hale (CRL) udregnes gestationsalder samt terminsdato. Med hjem fra scanningen får I billeder og vækstrapport på print og cd-rom.

3D/4D Scanning - tidlig
I denne tidlige periode er der rigeligt med fostervand og man vil se nogle fine 3D billeder og 4D sekvenser. Dog er fosteret kun i et tidlig stadie, og der er stor forskel på, hvad der ses i fx uge 8 og i uge 14. I uge 8 rører fosteret ikke meget på sig, - arme og ben stadig er meget korte.

3D, uge 13

I uge 14 vil fosteret derimod sandsynligvis være særdeles aktivt, og det vil være muligt at se de punktvise bevægelse. Arme og ben er blevet længere og samtidig med, at der er så god plads i livmoderen, sker der megen rotation og sjove bevægelser.