Uge 22+0 - 31+6

I den helt optimale periode for 3D/4D scanning

Utrolig udvikling fra uge 22+0 - 31+6

I denne periode sker der en utrolig stor udvikling med jeres barn. Det går fra en vægt på omkring 550 gram i 23. uge til ca. 2 kilo i 32. uge. For dig som mor, vil du kunne mærke flere og flere tydelige spark og bevægelser. Selvom livmoderen giver sig og også vokser, vil barnet alligevel få forholdsvis mindre plads i livmoderen. Hen imod 32. uge vil du også kunne opleve, at barnet ligger mere roligt, da det ikke længere er helt så let at flytte på sig i livmoderen.

Oplev barnet i 2D og 3D/4D

Ved 2D scanning i denne periode kan barnet vækst samt trivsel vurderes. Vi kan identificere køn og det er en fantastisk periode at opleve barnet i 3D/4D. I uge 23 er barnet stadig lille og fint, men med begyndende runde kinder og lidt fylde. Op imod uge 32. er barnet meget fuldbårnt at se på. Ligger ens moderkage op mod maveskindet er det mest optimalt med en 3D/4D scanningen inden 28. uge. Ligger moderkagen bagtil mod ryggen kan man få fine billeder og sekvenser i hele perioden. Hvis du venter tvillinger eller trillinger er det mest optimalt at planlægge scanning inden uge 26, da det herefter, pga. den forholdsvis trange plads, godt kan blive situationen, at de kommer til at dække lidt for hinanden.

Optimale periode for 3D/4D Scanning

Ønsker du at kende barnets vægt og se om barnet vokser, og/eller ønsker du at se barnets køn, kan du fint vælge en Type I scanning. Ønsker du derimod en systematisk gennemscanning for misdannelser, er det en Type II scanning, du skal vælge. 3D/4D scanning er optimalt i perioden fra 26. til 30. uge. Også senere kan vi være heldige at få helt optimale billeder. For at vi kan få de optimale billeder og sekvenser i 3D er det essentielt, at der er fostervand foran det, vi ønsker at genere billeder af. Ligger barnet fx med ansigtet ind mod livmodervæggen eller med ekstremiteter op foran, kan det være udfordrende at komme til de optimale billeder og sekvenser af ansigtet. Sidst i graviditeten er pladsen mest trang, og dermed er sandsynligheden for de helt optimale billeder og sekvenser en smule mindre.