Tidlig scanning

2D Tidlig tryghedsscanning, uge 7+0 -12


2D billede, 12. uge

Ved en tidlig scanning kan vi verificere, om der er en graviditet igang, og om fosteret ligger rigtigt inden i livmoderen.
Der ses efter hjerteblink og efter antal af fostre. Ved at måle fosteret fra hoved til hale (CRL), kan der udregnes en gestationsalder og dermed også en terminsdato for forventet fødsel.

Endnu er det ikke muligt at se eventuelle misdannelser på fosteret, og vi kan heller ikke se, om det er en dreng eller en pige.

Der er afsat 15 min. til scanningen.

Med hjem får I vækstrapport samt billeder på print.

 

2D Tidlig gennemscanning, uge 13-18

Ved 2D tidlig gennemscanning laves der vækst- samt terminsberegning. Vi ser hjerteblink og fra 14.uge høres hjertelyd. Derudover gennemføres en gennemscanning af barnets organer. Ikke alle organer er fuldt udviklet i denne tidlige periode, men vi kontrollerer det, der er muligt i den pågældende uge.

I uge 13 anvendes barnets hoved-hale mål (CRL) til beregning af terminsdato. Fra 14. uge måler man barnets hoved (BPD samt OFD), barnets lårbenslængde(FL), samt barnets maveomfang (APAD og TAD) til beregning af barnets vægt og termin. Vi tjekker om barnet har udviklet sig normalt svarende til den uge barnet er i. Vi kontrollerer barnets hoved, hjerte, mave, nyrer, blære og ryg. Begge arme og ben ses. Vi tjekker navlesnoren, dets indgang i maven samt dets kar, og vi oplyser om moderkagens placering i livmoderen. Hjerteblink ses i hele denne periode, og fra 14.uge høres hjertelyd. Kønnet kan identificeres med garanti fra 14+0. 

Der er afsat 30 min. til scanningen.

Med hjem fra scanningen får I hele scanningssekvensen med speak på DVD, billeder og vækstrapport på print samt billeder og korte sekvenser på CD-rom.